Blind Höna

Sedan 2001

Storslam för Hadestown

10 juli 2019 | Ingen har kommenterat än


Första gången jag hörde om Hadestown var när Anais Mitchell sjöng Why we build the wall på Chris Thiles show Live from here från NPR (se YT-videon nedan).

Då hade den bara spelats off Broadway och i Canada. När jag fick höra att den skulle sättas upp i London … tog jag mig dit för att se den, i december i fjol.

Det var definitivt värt en resa. Vilket också bekräftades när den fick åtta (!) förstapriser vid Tony-galan i början av juni – inklusive Bästa musikal.

Bilden ovan (klicka för en större version) är från öppningsscenen på National Theater i London. Hermes i kostym till höger. Persefone och Hades på balkongen med de tre ödesgudinnorna nedanför. Eurydice i kappa i förgrunden till vänster och Orfeus i den lilla jazzorkestern till höger i bakgrunden.

Så om du har ärende till New York … se den, för herre jösse namn. Men biljetter måste naturligtvis beställas sådär ett halvår i förväg, minst. Officiell sajt: Hadestown.com

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin