Blind Höna

Sedan 2001

Att bygga åt användarna

12 april 2002 | Ingen har kommenterat än

Fick syn på en dödsruna i måndagens DN. Sigvard Forssell, 91 år gammal. Från 1941 var han ansvarig för Volvos utveckling av bussar, och en av dem som ”lade grunden till världsföretaget Volvo”. Känd, enligt eftermälet, som skaparen av Volvos första mittmotorbuss B655, och av efterföljarna B755 och B58. Han var också ansvarig för Europas första lastbil med fällbar hytt, Volvo L4571 Raske Tiptop.
Vad som fångade min uppmärksamhet var detta: ”Som ung bussförare noterade han vad de erfarna bussförarna uppskattade och behövde. De kunskaperna skulle genom honom styra Volvos bussutveckling under 1940–, 50– och 60–talen.”
Kommer man i en dödsruna om 50 år kunna skriva att ”tack vare sina erfarenheter som lönekontorist lyckades X göra företaget världsledande inom affärssystem”?
Hur många utvecklare av kassaterminaler har suttit i kassan på ICA eller Konsum? Hur många utvecklare av ordersystem har startat på lagret?
Jag är i alla fall övertygad om att hängivenhet mot och genuin förståelse för användarna är den ”lilla skillnad” som kan skapa världsföretag. I samband med det rekommenderar jag också en läsning av vad Wayne Greenwood på Cooper Interaction Design skriver om Fender Stratocaster.

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin