Blind Höna

Sedan 2001

Gåtan Blair

21 mars 2003 | Ingen har kommenterat än

Bushs agenda och supermaktens arrogans, hur chockerande den än är, är ändå lätt att förstå. Hans Republikanska garde pressar på för erövring av Irak.
Det är inte heller svårt att förstå varför Albanien, Azerbadzjan, Bulgarien, Colombia, Eritrea, Estland, Etiopien, Georgien, Makedonien eller Uzbekistan ställt sig på USAs sida. När den störste killen på skolgården börjar mucka, är det klokt att sälla sig till gänget bakom honom och heja på. Man behöver inte slåss själv, och chansen är ju stor att han bjuder på godis sen.
Men Tony Blair är den stora gåtan för mig. Inte att han riskerar sin politiska ställning – kriget kommer ju att vinnas och Blair kan ”på den segrande populismens räkmacka lätt glida igenom nästa val”, som Klipspringer skriver på I dåligt sällskap.
Men att han så lättvindigt kastar det folkrättsliga systemet över bord.
The US can afford to go it alone,” som Robin Cook sa i sitt avskedstal. ”But Britain is not a superpower. Our interests are best protected not by unilateral action but by multilateral agreement and a world order governed by rules.

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin