Blind Höna

Sedan 2001

Ja-sidans hemligheter

28 juli 2003 | 1 kommentar

Svenskt Näringsliv vill inte berätta hur mycket de satsar på ett ja till euron. Och om de sa något, varför skulle man tro dem?
Även vid den förra folkomröstningen om inträde i EU knorrades det om att ja-sidan, på grund av näringslivets resurser, hade ett orättvist övertag.
En reporter från DN skulle besöka kampanjhögkvarteret hos Svenskt Näringslivs föregångare, och det befarades att en indignationsartikel kunde bli följden.
Så strax innan journalisten togs emot flyttades adressskyltarna om i hissen, och Ja-högkvarteret föreföll plötsligt ligga på en i stort oanvänd kontorsvåning. Där satt några enstaka kampanjarbetare och knappade på sina datorer. Några få affischer prydde väggarna.
Det var ju inte så imponerande. – Är det här allt ni har? undrade reportern.
– Ja. På den här våningen, blev svaret.
Med det nöjde sig journalisten. Artikeln kunde berätta att näringslivets satsning minsann inte var så stor. Under tiden jobbade en stor stab för högtryck i den välutrustade, verkliga kampanjcentralen en trappa ner.
Jag har inte bestämt mig för hur jag ska rösta. Men jag läser: dels på SVTs emu-webb (tar inte ställning). Dels på Bengt O Karlssons (the blogger formerly known as Klipspringer) euro-sajt Perspektiv Europa och hans Euro-blogg. Karlsson är för, men jag litar på honom (men alltså knappast på Svenskt Näringsliv). Fast jag kunde önska att han ibland kunde kosta på sig granska även ja-sidans argument med samma skärpa som han nagelfar nej-sidan.

Kommentarer

En kommentar to “Ja-sidans hemligheter”

  1. Henrik Arnstad
    juli 30th, 2003 @ 10:23

    … jag tycker också det är kul hur nej-sidan trots mindre resurser lyckas få in debatten på sina villkor. Nu har de fått ja-sidan att försöka försvara sina pengar, ett hopplöst retoriskt uppdrag. Istället för att prata euro!

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin