Blind Höna

Sedan 2001

Mister Ofta Hela Stycket

6 januari 2005 | 6 kommentarer

De flesta svenskar skänker villigt pengar till katastrofarbetet. Andra ser en chans att göra sig en rejäl hacka.
En svensk myndighet, som arbetat i veckan med information om jordbävningskatastrofen, fick idén att ett visst domännamn skulle kunna vara lämpligt för en ny sådan satsning.
En snabb koll visade dock att namnet sedan ett par år var registrerat av en privatperson. Men domänen var inaktiv; det fanns ingen sajt uppe till den.
Ägaren – vi kan kalla honom herr Stycket, Ofta Hela i förnamn – kontaktades. Jo, sa Stycket, nog kunde han tänka sig att släppa domänen … men någon ersättning ville han nog ha i alla fall… Jaha, vad hade han tänkt sig då? Ja, tiotusen tyckte han nog att … OK, tack, vi funderar på saken.
Men några timmar senare ringde Ofta Hela upp igen. Nu hade han ”diskuterat med andra” som förklarat för honom att ”ramarna för en sådan här affärsuppgörelse borde ligga på minst 300.000 kronor.
Det samtalet fick ett snabbt slut.
Med ett sånt pris var han ju i samma klass som mister Josh Kaplan, som krävde 50.000 dollar för ”tsunamirelief.com”. Kaplan fick inte (heller) några pengar; bara schavottera med sin girighet i hela världen.
Det ironiska är att hade Stycket stått kvar vid sina 10.000 är det inte omöjligt att han hade fått det.
Men girigheten är ingen smart drivkraft.

Kommentarer

6 kommentarer to “Mister Ofta Hela Stycket”

  1. Chadie
    januari 6th, 2005 @ 01:34

    Jag ryser när jag hör hur förblindade folk blir av girigheten. Fast tur var det, jag tycker inte han (eller hon) skulle varit värd ens 10.000. Det självklara vore väl att i det här läget bjuda på domänen. Hade kanske gett bra kontakter istället.

  2. Roland Pettersson
    januari 6th, 2005 @ 15:02

    En tråkig skillnad mellan journalismen USA och journalismen här i Sverige är att här i Sverige så skyddar journalisterna identiteten på skurkarna.
    I USA heter tsunamiprofitören Josh Kaplan men vad heter den svenske profitören? Varför skall han skyddas?

  3. jonas
    januari 7th, 2005 @ 00:04

    I det här fallet är jag inte journalist, utan konsult och bunden av ett sekretessavtal jag skrivit på. Jag kan därför tyvärr inte ge ut några närmare detaljer om händelsen.
    Däremot passade det att ta upp det till den allmäna diskussion om girighet som jag fört här på Hönan.

  4. Annica Tiger
    januari 7th, 2005 @ 10:21

    Rätt åt honom, den som gapar efter mycket…. Jag läste om den andra snubben och min reaktion var ungefär detsamma. Men det har visat sig att många utnyttjar även detta faktum med katastrofen. Falska bösskramlare. Tjuvar som snor kyrkans kista med insamlade pengar.
    Annica

  5. e.t a g e
    januari 11th, 2005 @ 01:15

    tsunamirelief.com såld

    Läste häromdagen hos Blind Höna om ett par typer som försökte kränga Tsunami-domäner för dyra pengar. Den ena hade dessutom lurat till sig domänen av den tidigare ägaren genom att säga att han skul…

  6. Annica Tiger
    januari 11th, 2005 @ 08:19

    Nu har han sålt den och pengarna har skänkts till Thailand, http://www.tiger.se/blog/archives/001417.html
    Annica

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin