Blind Höna

Sedan 2001

Bara några minuter efter

17 december 2005 | 1 kommentar

Jag tänkte en del på bilden av Reinfeldt under m-affischen med texten ”Sveriges nya arbetarparti”. Och jag tänkte på att en vanlig anklagelse på SvDs ledarsida numera verkar vara att folkhemmet och välfärden var bra i Sverige, men att (s) under Persson raserat den.

Så slog jag upp Tage Danielssons ”Bok” och hamnade i denna parodi på ledarartikel i Svenska Dagbladet:

” (…) Har vi inte småningom accepterat praktiskt taget allting som den socialdemokratiska ledningen kommit dragandes med? Varenda reform har ju till och med intagits i vårt partiprogram, så snart den fått träda i kraft och fått fungera ett tag så alla kan se att den är bra. Vi vill inte vrida klockan tillbaka – vi vill bara helst att den får gå några minuter efter. (…) I följande nummer kommer vi på denna plats att säga ett vänligt ord även om Per Albin Hansson, och så småningom kanske rentutav om Erlander.”

Den texten firar fyrtioårsjubileum i år. ”Bok” kom ut 1965.

Kommentarer

En kommentar to “Bara några minuter efter”

  1. Anna Toss
    december 18th, 2005 @ 01:38

    Både ”Bok” och ”Grallimatik” är under av klarsyn i många stycken. Man bör aldrig se en partiledardebatt utan att jämföra den med struntpratsexempeldebatten i Grallimatik.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin