Blind Höna

Sedan 2001

”Köld”: Action med det nya mediesamhället i fokus

17 juni 2016 | Ingen har kommenterat än

boken Köld av J MjöbringNu blir det lite förhandsreklam. Jag har inte läst Köld ännu, men eftersom det är kusin Jakob som som skrivit den måste jag ju puffa för den – en första roman i en serie om kriminalkommisarien Katja Lyss, före detta skibum och friåkare i Umeå och nu på den hemliga specialavdelningen inom NOA, Nationella Operativa Avdelningen, i den nya Polismyndigheten. Katja kopplas in på ett ruskigt (förstås) mord i den internationella biltestarmiljön i Arjeplog. (En bra miljö är en förutsättning för en bra deckare!)

Vad som gör mig mer nyfiken på den här boken är det som baksidan pekar ut: de ”genomgripande förändringarna av medielandskapet gör att såväl polisarbete som brottslighet tar sig nya uttryck och gör tjänstemännen till mer eller mindre ofrivilliga medaktörer i det nya mediesamhället”.

Jakob bloggar på Resumé om den digitala medieutvecklingen, så han är högt kvalificerad att behandla ämnet här på ett intressant sätt …

Köld hos Bokus

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se och ett engelskspråkigt syskon på stupidsystem.org.

Arbetet med bokprojektet "Den svenska bloggens historia" bloggas på blogghistorien.se.

RSS-flöde

Sök

Admin