Blind Höna

Sedan 2001

Mick Herron: This is what happened

6 augusti 2018 | Ingen har kommenterat än

omslag mick herron this is what happened

MI5 behöver komma in i ett kinesiskt täckföretag, och rekryterar obetydliga Maggie, som jobbar i postsorteringen på företaget. Skulle hon kunna tänka sig att göra en instas för sitt land?

This is what happened verkar först vara ännu en agenthistoria av Mick Herron – en avläggare till thrillerserien om ”slow horses”, de misslyckade MI5-agenterna och deras minst sagt excentriske chef Jackson Lamb.

Men Herrons senaste bok förvandlas efterhand till något mycket allvarligare än dramakomedierna om Lamb och hans kommando. Det här är en riktigt otäck psykologisk thriller med en verkligt gastkramande final: sådär så man bara kan läsa fyra-fem sidor i taget, och sedan måste ta paus och andas djupt några minuter.

Som någon recensent skrev, Herron har en osviklig känsla för timing i språket: varje ord, varje mening kommer exakt där det ska. På så sätt en njutning – av bli vettskrämd av.

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se och ett engelskspråkigt syskon på stupidsystem.org.

Arbetet med bokprojektet "Den svenska bloggens historia" bloggas på blogghistorien.se.

RSS-flöde

Sök

Admin