Blind Höna

Sedan 2001

Ny bok: Inte så jävla krångligt!

30 oktober 2018 | Ingen har kommenterat än

Omslag på nya boken Inte så jävla krångligt
Äntligen är det dags. Om några veckor kommer min nya bok om att skriva för digitala medier ut på Karnevals förlag.

Den förra – och första – utgåvan av den här boken kom ut 2001. Den har använts som lärobok på utbildningar för webbredaktörer och i att skriva, på universitet och många andra ställen, sedan dess.
Det mesta som stod i den stämmer fortfarande rätt bra. Min huvudtes är ju att mediet inte är huvudsaken. Men där fanns påståenden som att ”Netscape Navigator är en vanlig webbläsare”, vilket ju är minst sagt föråldrat. Den innehöll heller ingenting om sökoptimering, om sociala medier, inget specifikt om intranät – och så vidare. Men eftersom den fortfarande såldes, och var uppskattad, var en ny upplaga av nöden. Här är den – rejält utvidgad och uppdaterad.

Det är naturligtvis en smula dumdristigt att ge ut en bok som handlar om att skriva för digitala medier. Främst för att området är så enormt, och förändras så snabbt. Att försöka göra något heltäckande och samtidigt aktuellt är dömt att misslyckas. Men å andra sidan finns det också en konstig fixering vid mediet i det här med ”att skriva för digitalt”. Skulle du läsa boken Att skriva på papper?

Arbetar man med digitala medier är det lätt – både för vana och ovana skribenter – att fastna i frågor om tekniken: om publiceringssystem och skärmstorlekar. Den här boken hjälper dig i stället att fokusera på det viktigaste: Vad vill du med din text? För vem skriver du?

Här är några rubriker ur innehållet:

  • Enkelt språk får dig att verka mer intelligent
  • Lägg aldrig ut – publicera!
  • Att skriva för intranät är mer diplomati än skrivande
  • UX-copy: Texter för ton och interaktion
  • Tygla överflödet av information – publicera effektstyrt!
  • De flesta tror fel om långa texter
  • Gör tröskeln in i din text så låg som möjligt!

Om några veckor finns den i bokhandeln. Årets julklapp?
😉

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin